lauantai 28. tammikuuta 2012

Löhö lauantai.

Posti toi K-ä-s-i-n-t-e-h-t-y-ä- blogin Helenalta näin ihanan arpajaisvoiton =)Hiiripussi on vallan suloinen ja se pääsee käsityö koriini vartioimaan neula rasioita ja muuta pikku sälää... Ne kun ovat aina jossain pohjalla ja sitämyöten kadoksissa. Lehdet ja kirja on jo selailtu kertaalleen läpi  ja mitä kaikkea ihanaa ne ovatkaan täynnä. Toisesta Ahkeraliisa lehdestä löytyi aivan suloinen neulottu pingviini, jota on pakko kokeilla kunhan kerkeän. Suuri kiitos Helena!

Se on kumma kuinka elämä on yhtä ylämäkeä ja alamäkeä. Viime viikolla tuli muutama huono uutinen ja tällä viikolla on eteen tullut kaikkea ihanaa. Pitänee vielä laittaa Lotto vetämään ihan varmuudeksi, jos vaikka tämä hyvä tuuri jatkuisi iltaan asti ;o)

Tämä lauantai on löhälauantai ihan siksi, sillä olen jo jokin aika sitten ilmoittanut, että kunhan juhlakuukaudesta selvitään niin seuraava viikonloppu on pelkkää löhöämistä. Pakko päästä rentoutumaan. No rentoutuminen on jo tähän mennessä sisältänyt kaupassa käyntiä, pyykin pesua ja ruoan laittoa, mutta seuraavaksi siivoan sohvan ja sitten linnottaudun sen nurkkaan neuleen kanssa.

Viikon päästä alkaa uusi urakka, kun pitkään luvattu harrastehuoneen raivaus täytyy viimein aloittaa. Tuo parempi puolisko on sitä mieltä, että ei tule onnistumaan, mutta ei siitä pidä stressiä ottaa. Rauhassa joka viikonloppu vähän kerrallaan niin kesään mennessä on mahdollista saavuttaa (???) unelmien harrastehuone. Voi olla, että paljonkin tavaraa pitää laittaa kiertoon, jotta sinne sisälle mahtuu, mutta sitä murehditaan sitten, kun siihen asti päästään =D

perjantai 27. tammikuuta 2012

PIF; Anna hyvän kiertää

Neula ja vasara-blogissa Weba jatkoi anna hyvän kiertää-tempausta ja minä tartuin heti kiinni. Itella kiikutti paketillisen ihanuuksia eli punaisen kaulurin, joka on erittäin lämpimäksi ja mukavaksi jo todettu, teetä ja salmiakkisuklaata NAM! Kiitos Weba.

Nyt on minun vuorostani aika antaa hyvän kiertää, englanniksi "Pay it Forward" = PIF eli ideana on ottaa kolme osallistujaa, jotka vuorostaan lupaavat laittaa hyvän kiertämään kolmelle eteenpäin. Ainoa ehto on, että se on itse tehtyä.

Kuten Weba, tarjoan mahdollisuuden saada jotain itsetehtyä kolmelle ensimmäiselle, jotka kommentoivat blogiini. Minulla ei ole juuri nyt mitään valmista eli nyt on mahdollista toivoa jotain lempiväriä, se mitä paketista löytyy on vielä minullekin yllätys, mutta kolme ensimmäistä kommentoijaa laittakaa minulle sähköpostiin: violettiajavillalankaa (at) gmail.com (välilyönnit pois) yhteystietonne, lempiväri, lempiherkku ja lempiharrastus... Tuon lempivärin kanssa kannattaa antaa muutama vaihtoehto.

Nyt päätin ottaa rennosti eli lupailen kolmen kuukauden sisällä jotain lähetystä tulevaksi... =)

Eli oletko sinä valmis antamaan hyvän kiertää??

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Juhlakuukausi takanapäin

Meillä alkaa joulusta juhlakuukausi. Joulun jälkeisellä viikolla on Emman synttärit, sitten vietetään uutta vuotta. Koulun alkaessa on kaverisynttäreiden vuoro, tänä vuonna oli Emman kaverisynttärit HopLopissa, ensi vuonna on Jennyn vuoro. Tammikuun puolessavälissä on sitten Jennyn synttärit, tänään vietettiin viikon tavallisesta myöhässä tyttöjen synttäreitä kummien ja sukulaisten voimin. Tällä äidillä alkaa olemaan aika järjetön väsymys päällä... Onneksi seuraavaan jouluun on sentään 11 kuukautta aikaa, että saa hieman ladata akkujaan.

Meillähän ei tietenkään juhlita sitten mitenkään vähäeleisesti. Pöytä notkuu ja kakkujakin pitää olla molemmille oma. Opittu on muutaman vuoden takaisesta riidasta, jolloin toinen neideistä loukkaantui verisesti jouduttuaan puhaltamaan kynttilät "käytetystä" kakusta, vaikka ainoaa mitä oli välillä tapahtunut oli kynttilöiden määrä. Se mitä oli uutta tänä vuonna oli kakkujen muoto. Tytöt keksivät viimein, että kakun ei tarvitsekkaan olla tylsän pyöreä.
Tässä tulokset. Jenylle Bratz ja Emmalle Hello Kitty
Tältä ne näyttivät vielä eilen. Jennyn kakku olikin Charlotte Russe eli kääretorttua reunoilla ja sisälle peruskoulun köksän tunnilta minun suosikiksi päätynyt persikkahyve (ok köksän kirjassa se oli ananashyve, mutta persikkaisena se on suussasulavaa) Emman kakku on kääretorttulevyistä koottu ja siellä on päivänsankarin toiveesta  kermaa ja suklaarouhetta (Fazerin sinistä tietenkin) välissä. Emma kun on hieman ronkeli siitä mitä suostuu syömään.

Kahden kakun juhlissa vaan on se ongelma, että paljon jää seuraavallekin päivälle... Voi olla, että perjantaina alkaa jo salaatti mastumaan, kun eväänä on ollut pelkkää täytekakkua siihen asti ;)

Tälläiset tuliaiskukkaset sain ystävältäni Merjalta. Novitan Frida on minulle aivan uusi tuttavuus, mutta heti rupesi ajatus liitämään mitä näistä saa aikaiseksi. Minut tuntien näistä tulee varmaankin huivi. Mutta saa nähdä. Kiitos Merja!

Nyt lähden neulomaan uutta Annis huivia. Annoin KyJy:ssä tekemäni huivin työkaverilleni läksijäislahjaksi ja satuin mainitsemaan toiselle, että tälläisiä saa vain jos sanoo itsensä irti... Nyt tämä toinen työkaverini on lähdössä opiskelemaan ja mitä muuta sitten voin tehdä kuin hänelle Anniksen, kun tuli luvattua =) Onneksi tässä on vielä ensi viikonloppu aikaa paneutua tähän projektiin. Haikeilla mielin sitä vain tekee, kun hyvä ystävä lähtee toisiin tehtäviin.

Rauhallista sunnuntain jatkoa.

lauantai 14. tammikuuta 2012

Mielettömän ihanat vanhemmat =)

Siis minulla on sellaiset, mielettömän ihanat vanhemmat. Sain vähän yli viikko sitten isältäni tekstiviestin, jossa hän ilmoitti mahdollisesti lähtevänsä tällä viikolla Viroon hakemaan villalankaa ja kyseli millaista sen pitäisi olla, paksuus, väri, materiaali.Viesti tuli, kun olin töissä ja saatatte arvata, että olin tippua tuolilta sitä lukiessa. Minun isäni, lähdössä Tallinnaan ja lankaostoksille. Ei ihan ensimmäisenä mieleen tuleva vaihtoehto ;)

Tänään kävin Emman kanssa vanhempieni luona ja siellä oli odottamassa heidän Tallinnan matkan tuliaiset.
Siis aivan oikeasti! Odotin siellä olevan pari kerää/vyyhtiä lankaa, mutta sitä olikin muovikassillinen! 10 kerää Schachenmayrin Baby wool vauvalankaa, 10 kerää Schachenmayrin Alpakkaa ja 7 kerää Austermannin Step sukkalankaa siis melkein 1½kg lankaa. Kerrankin olin jäädä sanattomaksi. Suuret kiitokset isä ja äiti =) Näistä taas riittää tekemistä pitkäksi aikaa!

Käsityörintamalla on ollut aika rauhallista. Mitään valmista ei ole tullut ja oikeastaan on hieman vetämätön olo. Jennyn yhdelle nukelle virkkasin mekon, mutta siitä voin laittaa kuvaa joskun myöhemmin. Neiti on innostunut Monster High nukeista ja sen verran kolkon näköisiä ovat, että tarvitsi pitsimekon päälleen =D

Rauhallista lauantaita kaikille!

lauantai 7. tammikuuta 2012

Ekolokinen hiirivaihtoehto

Minni neiti majoittui hiirimatolle niin omistajan elkein, tässä jo hieman käärmeissään siitä, että kehtasin herätellä sitä salamavalolla =) Kyllähän sitä mielummin tuollaista "hiirtä" käyttelisi, jos se olisi vain järjestelmän kanssa yhteensopiva ;)

Mutta tänään on onnen päivä! Puoli vuotta sitten heinäkuussa alkoi meidän ikuisuusprojekti eli sauna ja kylpyhuoneremppa. Kaakelit tippuivat seiniltä, kosteutta pääsi rakenteisiin, sokerimuurahaisilla oli pesä seinän välissä ja lauteet heiluivat uhkaavasti. Nyt tämä uurastus, jota mieheni on poikansa kanssa tehnyt meillä, alkaa olemaan loppusuoralla. Muutama lista puuttuu ja jotain pientä on vielä kesken. Lattialämmiyksen saamme ensi kesänä, koska ei tähän aikaan vuodesta viitsi pattereita tyhjentää sen takia. Mutta kiukaassa on nyt tulet ja pääsemme pian löylyyn istumaan! Ja mikä parasta ei tarvitse käydä suihkussa kellarissa, siellä kun on aika viileää.
Tässä sauna
Ja tässä pesuhuonetta. Pienet on tilat ja ahtaat kuvauspaikat, mutta nyt tämä tyttö pääsee perheineen nauttimaan kauan odotetusta saunasta. Siitä suomalainen pitää =D

Hyvää lauantain jatkoa!

perjantai 6. tammikuuta 2012

Rauhallista Loppiaista

Virallisestihan joulu loppuu tähän... Tai sitten toisille Nuutinpäivään, mutta meillä on kuusi purettu Loppiaisena ja koristeet viety säilöön odottamaan ensi joulua. Tänään ei vielä olla siihen keritty. Oli hieman kiireinen aamu. Mutta siitä myöhemmin.

Jotain on valmiiksikin saatu
Musta/piknit on Emman villasukat. Neiti kadotti ne, jotka kesällä neuloin, joten tänä kumisaapas talvena piti saappaisiin saada uudet villasukat. Tietenkin kadotetut löytyivät juuri ennen kuin sain nämä pääteltyä, mutta ei voi olla liikaa villasukkia =) Lankana 7-veikkaa ja menekki 66g Nuo sini/valkoiset ovat sitten UFO projektin ensimmäiset uhrit. Lankaa en muista (olisiko ollut Sisua) ja tehty miltei valmiiksi noin 2 vuotta sitten... Nyt liian pienet tytöille, mutta eiköhän niille koti löydy. Painoa 48g
Itella ystävällisesti kantoi näitä ihanuuksia lähi postiin. Tilailin taas Zeldalta hänen dippauksia ja ihania ovat. Nyt pääsee huiveja tekemään ja tuota turkoosia lankaa on tullut etsiskeltyä ihan värin takia.
Tässä sitten siihen päätökseen, että samalla kun tulee lankaa sisälle pitää jotain myös tehdä vanhasta varastosta. Kirjasta Knit to be square kassi bucket bag. Novitan Puroa menee tähän noin 8 kerää, joten aika positiivisesti tämä vuosi alkaa -kunhan valmistakin tulee-
Kissa kaverukset Minni ja Jelena ovat ilmeisesti mintun vihreään ja siniseen mieltyneet, sillä tuolta hyllyltä on potkittu alas kaikki muut neuleeni, paitsi tuon väriset. Oli ihan pakko lisätä tämä kuva ihan muistutukseksi itselle siitä, että vaikka nämä välillä tappelevat keskenään niin silti ovat mitä ilmeisemmin ystäviä.
Ja ettei tämä meidän Roosa tulisi kateelliseksi niin tässä siitäkin kuva =) Kerrankin sain siitä sellaisen kuvan, jossa neiti ei ole suu auki haukkumassa niin pakkohan sitäkin on esitellä.

Niin ja siitä aamuisesta. Olin Roosan kanssa aamulenkillä, kun vastaan tuli irrallaan oleva koira ja lähti tietenkin seuraamaan... Heiman rupesivat tappelemaan Roosan kanssa kun käännyimme kotiin. Äkkiä Roosa sisään ja karkulainen hihnaan kiinni ulos. Onneksi oli panta ja siinä merkki, jossa puhelinnumeroita. Ensimmäiseen numeroon soitettuani sanottiin, ettei heillä ole koiraa. Eli vanha numero. Toisessa numerossa sanottiin koiran olevan hoidossa ja mainitsi lähellämme olevan tien, sainoi ilmoittavansa hoitopaikkaan, että tulevat hakemaan. Ei kuulunut ketään... Roosa sai hepulin sisällä ja samantien Jelena säikähti Roosan räyhäämistä ja teki hätäpisut meidän makkariin. Uusi soitto samaan numeroon tuotti luurin korvaan. Lähetin tekstiviestin, että laittaisi talon numeron niin voin käydä viemässä... Ei mitään... Mieheni sai sitten saman kadun varrella asuneen tuttunsa kiinni, joka osasi kertoa missä koira on ollut usein hoidossa ja sinne sitten vauhdilla. Nyt on omat elukat viimein rauhoittuneet, mutta koko päivän aikataulu meni uusiksi tämän aamu hössötyksen takia. Suurin ongelma oli siinä, että Tuusulasta pitää löytöeläimet viedä nykyään Riihimäelle ja senne asti en kyllä yhden karkulaisen takia lähde ajamaan.Ellei ole ihan pakko. Ensin on kokeiltava kaikki muut keinot kodin löytämiseksi.
Ja nyt on sitten tännekin ilmottauduttu =) SNY KEVÄT 2012 ilmottautuminen alkoi tänään ja loppuu 20.1.2012. Nyt kaikki mukaan ilmottautumaan!

Tervetuloa uudet lukijat ja kaikille rauhallista Loppiaista!

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Ufo-projekti 2012

Erittäin hyvää vuotta 2012 kaikille! Tammikuu alkoi ja nyt olisi niiden uudenvuodenlupausten aika ;) Valitettavasti olen todella huono pitämään lupauksiani tai ainakin todella taitava keksimään porsaanreikiä, jotta niitä ei tarvitsisi pitää. Huomasin tuossa KYHäilyiden ja KyJy:n kanssa pelatessa, että tuollaiset projektit ovat näköjään ihan mun juttuni, joten päätinpä aloittaa ihan oman prjojektini eli UFO projekti 2012.

Ideana olisi tehdä yksi UFO kaapista pois kuukaudessa. Näin ajateltuna ei paha juttu, sillä työhän on jo aloitettu, joten yksi vaihe jo työstä tehtynä. UFO:ksi lasken työn, joka on ollut kaapissa ainakin 2 kuukautta. Työstä ei tarvitse tehdä sitä, mikä siitä on ollut tarkoitus tulla vaan sen voi myös purkaa ja tehdä langoista jotain muuta. Lopputulos on kuitenkin oltava, että 1 UFO on kaapista poissa joka kuukausi.
 
Pitipä käydä ihan Nasa:n sivuilla lainaamassa upeaa avaruuskuvaa nappiin. =D No ainakin minä olen innoissani tästä. 

Tervetuloa kaikki UFO:ihin kyllästyneet mukaan tähän.
Kaappiin kurkistaessa tuli jo pienellä vaivalla löydettyä nämä 7 UFO:a eli kyllä ne loputkin 5 vielä löytyy. Ainoa työ, mistä olen hieman huolissani on tuo alaoikealla oleva revontulihuivi, sillä siinä on työnä myös selvittää Minnin sotkema lankakerä... Lanka kun on tuo Minnin rakastamaan Lace Ball... Voi olla, että se on useaan otteeseen solmussa ennenkuin saan huivin valmiiksi.;)

Sitten ihan muihin asioihin. Huomasin Lankapirtti blogista Matleenan stytomyssy jutun. Ideana tehdä kaksi stytomyssyä ystävänpäiväksi. Vaikka en mikään hattujen tekijä ole niin tämän verran varmasti minäkin osaan tehdä oli viime vuoden viimeisin päätös ;)


Kaapin kätköistä löytyi myös 12 kerää Novitan Puroa... Sinäänsä ihme juttu, sillä en ole tiedostanut ostaneeni tuollaista määrää kyseistä lankaa. Varsinkin kun sen kerran kun Puroa olen neulonut raivostutti langan nopea nyppyyntyminen... No nyt päätin, että tämän vuoden aikana on jotain saatava aikaiseksi noista langoista. Nyppyyntymisen estämiseksi luulen, että niistä tulee jotain huovutettua.

Olipa se kaappi myös syönyt aika määrän lankaa ja en lupaa mitää, mutta yritys olisi kova, että jokaista ostettua lankakerää kohden tulisi käyttää vähintään yksi lankakerä johonkin työhön.

Uusi vuosi ja uudet tavoitteet. Tästä on hyvä jatkaa ja yhden lupauksenkin aion tehdä. Neulepuikoille on kehitettävä jokin järkevä säilytyssysteemi. Joka toisessa nyssykässä kaapissa oli satunnainen määrä puikkoja, ei ihme, että niitä ei ole löytynyt tarvittaessa.

Rauhallista alkavaa tammikuuta ja toivottavasti tämä vuosi on antoisa sekä miellyttävä teille kaikille =D