lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kevät on täällä =)


Olen tainnut jo muutaman kerran mainita, että kevät on ehdottomasti lempi vuodenaikani. Ja nyt se on ihan varmasti täällä. Pihalla kukkuvat sinivuokot ja valkovuokot.
Isäntä on onnellinen, koska ei tarvitse kaivaa ruohonleikkuria vielä pitkään aikaan esille. Hänellä on ehdoton leikkaamis kielto niin kauan kuin valkovuokot kukkivat. Sinivuokot ovatkin joko syreenien alla tai metsän reunassa, joten niillä ei ole muutenkaan mitään hätää.

Itselläni on todellisena kevään merkkinä se, kun ulkona on sen verran lämmintä, että pyykit voi viedä sinne kuivumaan. Ja tänään se sitten tapahtui. =D Pyykkinarusta en sentään viitsinyt ottaa valokuvaa teidän iloksi ;)


Minun PIF on tässä. Tammikuun lopulla lupailin tehdä kolmelle halukkaalle jotain itsetehtyä ja takarajaksi asetin itselleni kolme kuukautta. Kaksi kuukautta mietin mitä tässä voisi tehdä ja sitten mieleen tuli muistikirjan kannet. Tuollaiset olin itselleni ajatellut tehdä joskus ja niiden toteutukseen oli tuo viimeinen kuukausi aika realistinen aika. 

Mutta nyt on lauantai ja ainakaan vielä ei ole alkanut satamaan. Sehän on perinteisesti jatkumona sille kun vien pyykit ulos kuivumaan. Kokeilen nyt vielä onneani ja lähden viemään jo kolmannen koneellisen pyykkiä narulle!

Hyvää lauantain jatkoa =D

torstai 26. huhtikuuta 2012

Välimuistaminen =)

Iki-ihana SNY:ni lähetti minulle välimuistamisen =) Pekka Töpöhäntä muistikirjan, kortin sekä jatko-osan mysteeri huiviin. Suuri kiitos! Olen niin muistikirjojen suurkuluttaja, että voisin miltei pitää pystyssä pientä paperitehdasta ;)
Tässä muuten hieman esimakua mysteeri huivista. Sen verran lyhyet pyöröpuikot, että en saanut sitä paremmin esille kuvaan. Tuo on niin mielettömän väristä lankaa ja väri vaihtuu siinä niin kauniisti, että on ihan ilo neuloa tätä. Valitettavasti joudun odottamaan viikonloppuun, että kerkeää tekemään jatkoa, mutta onneksi viikonloppu alkaa jo huomen illalla =)

Hyvää torstain jatkoa!

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Jämäily aloitettu =)

Jämäily tuli aloitettua näillä mini muffinsseilla. Lankaa kului suuret 36 g (punnittuna ennen täyttämistä) ja täytteenä käytin sekä langanpätkiä että vanua. Seuraava kysymys on, että mitä näillä tekee, mutta sitä pohditaan sitten joskus ;) Seuraavaksi on kyllä aloitettava tekemään sukkia, sillä ei näin pienten juttujen tekemiseen kovin jämälankaa saa kulutettua. Olisi kiva saada edes muutama sata grammaa kulutettua tähän jämäilyyn. Jämäilystä on kesken yksi huivi (jälleen kerran) se millainen siitä tulee on yllätys myös minulle, sillä malli on omasta päästä, mutta ainakin siinä on raitoja =)
Tämä sitten jämäilyn ulkopuolelta eli perus sukat miesten kokoa. Lankana Austermannin Step sukkalanka. Lankaa kului tällä kertaa 70 g
Sunnuntaina sitten selvisi minne meidän Minni neiti katoaa päiviksi. Se nimittäin tuli yllätettyä ikkunan ja verhon välistä makoilemasta. Mikäs siinä maatessa, sillä aurinko lämmitti niin ihanasti. Alla pehmoinen sohvan selkänoja. Neiti näytti nauttivan olostaan. Hieman tuntui kuitenkin loukkaantuvan siitä, että tuli yllätettyä.

Erittäin hyvää viikon jatkoa kaikille =D


tiistai 17. huhtikuuta 2012

Huhtikuun paketti

Huhtikuun SNY paketti saapui tänään. Töistä tullessa postilaatikolla täytyi tehdä U-käännös heti pakettikortin nähtyäni... Kyllä, olen utelias ihminen. Tytöt ihmettelivät takapenkillä, että mitä unohtui =D

Paketista löytyi Novitan minikeriä, tuo mielettömän ihanan näköinen kissa pussi, virkattu kori, ruudullisia nenäliinoja, suklaa munia (minä ja tytöt kiitämme suu makeana näistä) ja kortti. Kiitos SNY:ni niin upea väripiristys tähän räntäiseen ja sateiseen päivään, että todennäköisesti hymyilen leveästi vielä huomennakin!

Jämäkuu alkoi eilen ja ainoa, mitä olen saanut aikaiseksi on tarvikekassin setviminen. Sellainen "miljoonan" taskun kassi, jossa jokaisessa taskussa oli kumma mytty tai kasa jotain. Nyt on useampi jämälankakerä setvitty ja silmukkamerkit sekä silmäneulat omilla paikoillaan. Jospa saisi vielä jossain vaiheessa tehtyä sellaisen kotelon silmäneuloille, että ne löytyisivät siististi ja melko pienellä vaivannäöllä. Tänään ajattelin vielä aloitella jotain jämäkuuhun liittyvää.

Eilen hain postista paketin Titityy nettikaupasta se on kyllä yksi lempi nettikaupoistani =) Valikoima on ihana ja palvelu nopeaa sekä todella ystävällistä.




Olen jo pitkään aikonut ostaa tuon KnitPron 15 cm sukkapuikko setin. Nyt kun tilasin sieltä pisteltävät kännykänkuoret niin samalla tuli nuo sukkapuikotkin. Ja tuo pussukka tuolla oikealla on sitten KnitPron säilytys pussi. Jospa nyt ei tarvitse niitä puikon päitä ja vaijereita joka paikasta etsiä??? No ainakin tämän hetken ovat löydettävissä ;) Ja tietenkin... lankaa =)

Nyt kyllä täytyy lähteä saunan lämmitykseen ja auttamaan neitejä läksyissä. Äidillä kun oli liian kiire paketin avaamiseen ja kuvien ottamiseen, että oltaisiin hoidettu läksyt pois alta heti kotiin tullessa. No onneksi tämän ikäiselle ei kait enää anneta jälki-istuntoa? ;)

Kiitos vielä kerran ihana SNY:ni ja kaikille erittäin hyvää tiistain jatkoa!


sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kevät on täällä!

Jos oikein tarkkaan katsoo näkee kuvassa melko keskellä... Perhosen. Kauniin punertavasiipinen lennossa ja sulautui totaalisesti maastoon laskeutuessaan, kirkkaassa auringonpaisteessa piti ihan ihmetellä minne se katosi. =) Mutta ainakin minun kevään ensimmäinen perhonen on nyt sitten ikuistettu tältä keväältä ;)

Juniori on kasvanut niin paljon, että vielä viime kesällä käytetty pyörä piti vaihtaa isompaan. Eilisen sateisen ja tuulisen päivän pettymyksen kyllä pelasti tämä kirkas auringon paiste. Minäkin nousin satulaan noin 5-7 vuoden tauon jälkeen. Päätettiin kuitenkin ottaa aika rannosti tämä pyöräilykauden aloitus ja olimme vain noin puolen tunnin lenkillä. No tämän jälkeen sitä sitten piti lähteä Roosan kanssa lenkille, joten on sitä urheiltu ihan tarpeeksi tällä päivälle. Roosa on ainakin ihan kuitti melkein tunnin kävelystä, mutta minä kyllä joudun skarppaamaan vielä. Esikoinen kun valittelee korvaansa niin hänen kanssaan joudumme lähtemään lääkäriin tuossa parin tunnin päästä. Voi kun ei olisi korvatulehdusta. :(

Käsityöt on siinä mallissa, että yhdet perus sukat on päättelyä vaille valmiit ja SNY:ni järjestämä mysteerihuivi on tehty siihen pisteeseen mitä vihjeet ovat riittäneet. Tuleekohan huhtikuun paketin mukana lisää ohjetta??? ;)

Huomenna alkaa jämäkuu, ensimmäistä kertaa ilmoittauduin mukaan tähän ja ajatuksena olisi saada ainakin muutama pari jämälanka sukkia valmiiksi sekä niistä monista huivilanka jämistä vaikka raidallinen huivi... Saa nähdä miten se sitten onnistuu ;) Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty??? Amigurumeita myös olisi kiva saada valmiiksi taas pitkästä aikaa.

Aurinkoista sunnuntain jatkoa!

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Tunnustus

Tälläisen tunnustuksen sain Raitasukalta blogista Villasukkia ja muuta näperrystä. Suuri kiitos sinulle =)

Tämän tunnustuksen ideana on saada huomiota blogeille joilla on alle 200 lukijaa. Säännöt ovat:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi sen sinulle.
2. Valitse viisi suosikkiblogiasi (joilla siis alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Kopioi ja liitä palkinto blogiisi.
4. Toivo, että ihmiset, joille lähetit palkinnon, antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen!


Minä jaan tämän edellees seuraaville blogeille:
1. Koukun kiemuroita ja puikkojen kilinää
2. IhmeMaa
3. Kardemummantalo
4. Pamin puminat
5. Piian pistot

Tosi ihanaa on saada tunnustus, mutta vaikeinta on jakaa niitä eteenpäin, sillä ihania blogeja on niin valtavasti.

Meidän perheen pääsiäinen on kulunut vieraillessa, neuloessa, kirjaillessa ja leipoessa. Tänään leivoimme korvapuusteja ja eilen sokerikakkua. Emmasta on tulossa oikein kunnon leipuri. Hän haluaisi leipoa miltei joka päivä =) Ainoa ongelma on tietenkin leivonnaisten "tuhoaminen" eli minä en tietenkään osaa kieltäytyä herkuista. ;) Neuleista on kesken mm. yhdet villasukat, Emmalle kirjoneule lapaset ( nämä alkavat kyllä kääntyä UFO:ksi, sillä kirjoneuleet ovat minulle tosi vaikea juttu) ja Wingspan huivi, jonka alotin Zeldan dippaamasta vironvillasta.

Kävimme myös kunnon lenkillä tänään koiran ja tyttöjen kanssa. Niin ihanan keväinen ilma on jo, että kahden kuukauden päästä alkava kesäloma alkaa jo vaikuttaa houkuttelevalta.

Minulle, kuten näköjään aika monelle muullekin on tullut Picasa verkkoalbumista viestiä tallennustilan loppumisesta. Periaatteesta en haulaisi maksaa lisätilasta ylimääräistä, koska ihan oma moka on ollut, kun en ole alkujaan ottanut selvää asioista ja tehnyt kuvista jo valmiiksi pienempiresoluutioisia ;) Eli olen myös aloittanut kuvien pienennys operaation. Jos tuolta aiemmista postauksista nyt alkaa häviämään kuvia niin se johtuu siitä, että minä olen vahingossa poistanut kuvan ennenkuin olen siirtänyt sen Picasaan muokkausta varten =) Niin on sattunut jo pari kertaa ;) Mutta tulos tällä hetkellä jo 88% käytetty tilasta eli jo 12% vapaata.

Ainoa ongelma tässä vanhojen kuvien katsomisessa on ollut se, että katsellessani KYH aloituksia alkaa mieli jo kaipailemaan uutta projektikasaa. Mistäköhän löytyisi seuraava tempaus, mihin voisi osallistua??? Tietääkö kukaan?

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille =)


torstai 5. huhtikuuta 2012

Rauhallista Pääsiäisaikaa kaikille =D

Tästä se lähtee eli Pääsiäiseen rauhoittuminen. Hyvillä mielin saa lähteä Pääsiäisen viettoon, sillä posti toi minulle ihanalta SNY:ltäni Pääsiäis muistamisen.




Miten osasit ennakoida, että kotiin palatessani oli omat "karkkipäiväkarkit" unohtuneet ostaa (jäin liiaksi miettimään lehtihyllyn eteen, että olisiko siellä ollut jotain mukaan ostettavaa). Onneksi muistin tytöille ostaa kuitenkin tai olisin joutunut lähtemään uudelle kauppareissulle. Tätä pääsee maistelemaan huomenna illalla, toivottavasti jonkin hyvän elokuvan kanssa. Paljon, paljon kiitoksia suklaasta ja suloisesta kortista =D

Meidän Pääsiäiseen kuuluu kyläily vanhempieni luona (ehkä) Pääsiäis herkkuja syöden. Eilen kyllä isäni uhkaili tekevänsä nakkeja ruoaksi, mutta hänet tuntien notkuu pöytä suussasulavista antimista. Hieman potuttaa, kun tuo isäni superkokin taidoista ei ole yhtään periytynyt minulle. Innostus on enemmänkin suuntautunut käsitöihin kokkauksen sijaan ;)

 Rauhallista ja aurinkoista Pääsiäistä toivottaen =)




keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Vielä ennen Pääsiäistä...

Valmistui ihan perus sukat. Lankana Austermannin Step sukkalanka ja lankaa kului 72 g. Onpa mahtavan laadukasta lankaa. Raidat toistuivat just eikä melkein oikeissa kohdissa =) Nyt keskityn alkuun SNY:ni lähettämään mysteeri neuleeseen. Ei puutu enää paljoakaan tästä viimeeksi tulleesta vihjeestä ja varmasti tulee vihje tehtyä Pääsiäisenä valmiiksi.

Seuraavaksi taitaa työn alle tulla Wingspan huivi. Niin monessa blogissa olen sitä jo käynyt ihailemassa, joten pakko se on itselle myös tehdä.

Vielä huominen töitä ja sitten pari ylimääräsitä vapaata. Tytöillä alkaa Pääsiäisloma jo nyt eli saavat olla huomisen kotona isänsä kanssa.

Rauhallista Pääsiäisen odotusta =D